niedziela, 13 maja 2012

Sos do potraw z grilla

Składniki

3 lyzki oleju (polecam Oliwier)
4 lyzki ketchupu (polecam Kotlin)
1 cebula
2 papryki konserwowe
1 lyzka soku cytrynowego
1/2 peczka szczypiorku
1/2 peczka natki pietruszki
szczypta cukru
sol
szczypta pieprzu cayene (moze byc zwykly, ale polecam cayene, ale raczej prosze dawac cayene)



Przygotowanie

Cebule obrac , papryki odsaczyc,a nastepnie pokroic w drobna kostke.Szczypiorek i pietruszke umyc, osuszyc, drobno posiekac.Olej wymieszac z ketchupem i sokiem cytrynowym, dodac cebule, papryke oraz sczypiorek i pietruszke. Calosc dokladnie wymieszac. Doprawic do smaku sola, cukrem i pieprzem cayene.

Doskonaly dla osob lubiace ostr sosy i potraw przyrzadzanych na grillu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz