wtorek, 29 maja 2012

Sernik z brzoskwiniami

Składniki

Ciasto

3 szkl mąki
1 kostka margaryny
3 łyżki cukru
5 żółtek
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Ser

1 - 1,2 sera
1 szkl cukru
2 szkl mleka
1/3 szkl oleju
5 jajek
2 budynie śmietankwe
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Piana

5 białek
1 szkl cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej lub kisielu

Brzoskwinie z puszki



Przygotowanie

zagnieśc wszystkie składniki ciasta i podzielic na dwie części
jedną wyłożyc dno blaszki (25 x 40), a drugą włożyc do zamrażalnika.


jaja z cukrem rozbic mikserem tak aby cukier się rozpuścił i dodawac po kolei
olej, mleko, ser, budyń, proszek ciągle miksując, gdy masa będzie jednolita wylac na ciasto w blaszce (ma byc rzadkie), ułożyc pokrojone brzoskwinie,

na to wyłożyc pianę z białek z cukrem i mąką i na koniec zetrzec mrożone ciasto.

Piec w 180" ok 1 godz.




Życzę smacznego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz