niedziela, 27 maja 2012

Makaronowa zapiekanka z tunczykiem i brokulami

Składniki


300 g makaronu rurki
200 g tunczyka w sosie wlasnym
400 g brokulow
1 1/4 szkl sosu pieczarkowego
150 ml mleka
100 g startego sera zoltego
 + 1 mala paczka chipsow solonych




Przygotowanie

 1. Makaron ugotowac  al dente w osolonej wodzie. Na 5 min przed koncem gotowania dodac rozyczki brokolow. Odcedzic.

 2. Makaron i brokuly przelozyc do zaroodpornego naczynia. Na to nalozyc odsaczone z sosu kawalki tunczyka. Sos pieczarkowy wymieszac z mlekiem i polac nim zapiekanke, delikatnie wymieszac . Na to wylozyc 2/3 startego sera zoltego.
Pokruszyc w paczce chipsy, otworzyc i posypac zapiekanke . na koniec wierzch posypac reszta sera zoltego .

 3. Zapiekac w piekarniku ok 15 min ( w temp. 200 st )


 


         * ZAMIAST SOSU PIECZARKOWEGO MOZNA UZYC            POMIDOROWY

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz