sobota, 19 maja 2012

Pączki - racuchy

Składniki

1 duży serek waniliowy, ewentualnie 1,5 małego (byle nie Danio)
3 jajka
1-1,5 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
cukier puder



Przygotowanie

Najpierw ubijamy jajka. Gdy tworza juz jednolitą masę dodajemy serek waniliowy i dalej mieszamy. Dodajemy makę i proszek do pieczenia. Ciasto powinno mieć taką konsystencję, aby swobodnie spadało z łyzki, ale nie zbyt zadkie, więc należy wsypywac mąkę partiami. Łyżką wrzucamy kulki ciasta do gorącego, głebokiego oleju. Gdy zaczynają brazowieć odwracamy rachuchy na drugą strone. Często same się odwracaja, ale lepiej tego przypilnować. Po wyjeciu posypujemy je duża ilościa cukru pudru z oby stron. Goraco POLECAM..Według mnie - REWELACJA, robie je prawie co niedziela:) Pozdrawiam i życze SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz