czwartek, 17 maja 2012

Krokiety Jajeczne(Marzena78)

Składniki

2 lyzki masla,
4 lyzki maki,
250ml mleka,
sól,
pieprz,
6 jajek,
10 dag zóltego sera.
Panierka:
10dag maki,
jajko,
10dag bulki tartej.
Sos:
czerwona cebula,
2 zabki czosnku,
łyzka oliwy,
2 lyzki przecieru pomidorow
czerwona papryka,
150 ml wywaru.



Przygotowanie

Przygotuj sos:
Cebule i czosnek drobno pokrój i podsmaz na oliwie.Dodaj przecier pomidorowy i wszystko to krótko podsmaz.Dodaj pomidory z puszki wraz z sosem pokrojona papryke,wywar,dopraw sola,piperzem ichili.Gotuj ok..10 min.
Z masla i maki przygotuj zasmazke.Dodaj mleko i mieszajac gotuj na wolnym ogniu 10 min.Dopraw sola i pieprzem oraz galka i schlodz.
Jajka ugotuj na twardo,obierz i drobno pokrój.Wymieszaj z tartym serem i zasmazka.Z ciasta zrób krokiety.Panieruj je w mace,jajku i bulce.
Na patelni obsmaz krokiety ze wszystkich stron.Podawaj z sosem pomidorowym.Zycze smacznego normalnie pycha!!! Proponuje to zrobic tanie i dobre

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz