sobota, 12 maja 2012

Sałatka pieczarkowa

Składniki


0,5 kg pieczarek
20 dag szynki konserwowej
4 jajka ugotowane na twardo
pęczek dymki
puszka kukurydzy (340 ml)
sól, pieprz
3-4 łyżki majonezu
2 łyżki ketchupu




Przygotowanie

Pieczarki należy gotować 15-20 min w osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego lub po ugotowaniu skropić sokiem z cytryny. Pokroić.
Ugotowane na twardo jajka pokroić w kostkę, szynkę konserwową pokroić w słupki. Posiekać szczypiorek od dymki, cebulę- w kostkę. Dodać odsączoną kukurydzę.
Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać majonez oraz ketchup.



Sałatka jest bardzo smaczna. Polecam.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz