środa, 2 maja 2012

Zapiekanka polskiego rolnika

Składniki

SKŁADNIKI

75 dag małych ziemniaków

szklanka śmietany

szklanka mleka

3 jajka

10 dag startego żółtego sera

25 dag drobiowegomielonego mięsa

1 cebula

2 duże pomidory

3 łyżki bułki tartej, olej i zielenina




Przygotowanie

Obrać ziemniaki, wrzucić na ok. 10 minut do wrzatku-odcedzić

Mięso drobiowe, wymieszać z bułka tartą, jajkiem, cebulą.
Przyprawic je, uformować kilka kulek i smazyc na oleju

Dwa jajka roztrzepać ze śmietaną, mlekiem i połową startego sera, przyprawić

W natłuszczonym naczyniu położyć ziemniaki, miesne kulki i pomidory ( pokrojone  w kostkę ) zalać śmietaną.
Zapiekać 15-20 min w 180 st.C. posypać zieleniną.

SMACZNEGO  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz