środa, 11 stycznia 2012

Ptasie mleczko z białek

Składniki

6 -7białek;
   1 szkl. cukru (może być trochę mniej)
   20 dag margaryny;
   3 płaskie łyżeczki żelatyny + 1/2 szkl. wody }
      rozpuścić i wystudzić;
   cukier waniliowy 16 g.


P.S. Można dodać kilka kropli soku z cytryny, dla przełamania słodkości.



Przygotowanie

      Ubić białka z cukrem na sztywno. Dodać rozpuszczoną i ostudzoną margarynę i jeszcze ubijać, ale już króciutko. Na końcu dolać żelatynę. Jeszcze przez chwilę ubijać. Odstawić w płaskiej formie do lodówki, do stężenia.

Można polać rozpuszczoną czekoladą lub galaretką.

    
                       Szybkie, łatwe i smakowite.
                            Życzę miłego łasowania!

    

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz