niedziela, 8 stycznia 2012

torcik kokosowy na kefirku

Składniki

30 dkg kokosu
1 duży kefir ( 500 ml )
1 szklanka śmietany 30%
3/4 szklanki cukru
3 galaretki cytrynowe
1 puszka brzoskwiń
biszkopty okrągłę lub ( upiec biszkopt )



Przygotowanie

 2 galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody.
Kokos połączyć z kefirem i pozostawić na 30 minut.
Śmietanę ubić z cukrem.
Kokos połączyć z galaretką i śmietaną.
W tortownicy ułożyć biszkopty.
Na biszkopty wyłożyc masę.
Wstawić do lodówki do stężenia.
Na wierzch poukładac pokrojone brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką cytrynową rozpuszczoną wg przepisu na opakowaniu.
Ponownie schłodzić



                                          SMACZNEGO!!!!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz