Składniki
SKŁADNIKI:
CIASTO:
8 jajek
20 dag cukru kryształu
6 łyżek mąki pszennej
4 łyżki kakao
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
MASA JABŁKOWA:
1 kg jabłek
2 galaretki truskawkowe
1 łyżka masła
MASA:
1/2 l mleka
1/2 szkl cukru
2 żółtka
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 kostka masła
Przygotowanie
WYKONANIE CIASTA:
Przygotować ciasto biszkoptowe i upiec 2 placki lub jeden i przekroić na pół.
WYKONANIE MASY JABŁKOWEJ:
Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach,dodać masło i chwilę smażyć,dodać suchą galaretkę i jeszcze chwilę smażyć.
WYKONANIE MASY:
Z podanych składników ugotować budyń i ostudzić,połączyć z utartym masłem.
ZŁOŻENIE CIASTA:
Ciasto ciemne-masa jabłkowa-masa budyniowa-ciasto ciemne-polewa.
przepis pochodzi ze zbioru przepisów siostry Anastazji
smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz