poniedziałek, 30 stycznia 2012

Niezawodna PIZZA

Składniki

  SKLADNIKI:
                    -   ok 3 szklanki mąki 
                    -   3 lyżki oleju
                    -   2 całe jajka (NIE MUSZA BYC)                  
                    -   1 szklanka ciepłego mleka
                    -   ok 8 dkg  drozdzy
                    -   szczypta soli
                    -   szczytpa cukru 
                    -   ser zólty tarty
                    -   ketchup
     FARSZ :   
                      boczek ,pieczarki ,cebula ,papryka 
                      sol , pieprz  ( robic w /g  uznania )   
  
  polecam mieszać drewnianą  łyżką 
Ciasto  zarowno może być takie jak widać na załączonym zdjeciu lub gęściejsze.Nie dodaje barwnika ze ciasto takie zolte:) to wynik swojskich jajek.



Przygotowanie

FARSZ - przygotować wczesniej
WYKONANIE : Przepis prosty i szybki a zaletą tego przepisu jest to,ze robi się z marszu nie odstawia do wyrośnięcia i przerobienia. Rosnie w  PIEKARNIKU
 Do miski dajemy drozdze ,sol cukier i   polowe mleka ,mieszamy wszyskie skaldniki .
Dodajemy mąkę ,jajka,olej reszte mleka i dobrze wyrabiamy na jednolitą masę .
Przekladamy do formy wczesniej posmarowanej olejem i posypana mąką .
Na wierzch ciasta polac cienko ketchupem przesmarowac, polożyc  farsz.
 Piec ok 30-40 minut  w temp 180 st pod koniec pieczenia posypac startym serem .
Polecam fajny szybki i sprawdzony przeps
tak wyglada przed pieczeniem

 
tak wygląda po upieczeniu

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz