piątek, 6 stycznia 2012

Tort Ifasi Rafaello

Składniki

Ciasto białe, biszkoptowe!!
Krem Rafaello.
1.   1/2  litra śmietany kremówki 30%
2.   2 opakowania "śnieżki"
3.   20 dkg kokosu ( można zamiast kokosu dać orzechy) 
4.   10  lub 20 dkg migdałów (płatki)
5.   2 tabliczki białej czekolady 
6.   1 małą paczkę biszkoptów.
7.   100 gr ajerkoniaku
 
           




Przygotowanie

Wykonanie:
Odlać pół  szklanki śmietany i dodać do niej połamaną czekoladę.
Całość lekko podgrzewać, aż do całkowitego rozpuszczenia się czekolady.
Resztę kremówki ubijamy z dwoma opakowaniami "śnieżki", dodajemy  drobno pokruszone biszkopty i kokos.
Całość lekko mieszamy.
Kolejną czynnością jest: połączenie ubitej kremówki z rozpuszczoną czekoladą.
Część tej masy odkładamy, a do pozostałej dodajemy trochę płatków migdałowych,( można dać do całości masy 100 gr ajerkoniaku)
Tą delikatna masą przekładamy biszkopt, a częścią odłożoną bez migdałów, smarujemy wierzch tortu.
Całość możemy udekorować pozostałymi płatkami migdałowymi i startą czekoladą!! jest pyszny!!! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz