sobota, 28 kwietnia 2012

Sałatka dyrektorska

Składniki

* 1 cebula
* 1 brokuł (lub kalafior)
* 1 żółta papryka
* 2 jajka
* 2 pomidory

sos

* koperek
* majonez
* sól i pieprz



Przygotowanie

1. Cebulę obrać i pokroić w pół-talarki.

2. Brokuła (tudzież kalafior) obgotować w solonej wodzie (ok. 5 min.)

3. Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w paski.

4. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w ósemki.

5. Pomidory umyć, pokroić w ósemki.

6. Wszystkie składniki włożyć do miski, zalać sosem przygotowanym z majonezu i posiekanego koperku, doprawionego do smaku solą i pieprzem.



SMACZNEGO!



Sosu radze nie dawać za dużo, żeby składniki nie "pływały" w majonezie, ale były nim tylko "muśnięte."
Ja tę sałatkę, jak większość jedzenia, lubię schłodzoną w lodówce. Pyszna!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz