sobota, 21 kwietnia 2012

Sałatka z zielonych pomidorów- w słoiki- sprawdzona

Składniki

1 1/4 kg. zielonych pomidorów
1 1/4 kg. świeżych ogórków
1 kg. słodkiej kapusty
750 g. marchwi
750 g. cebuli
400 g. papryki czerwonej
1 szkl. cukru
1 szkl. octu 10 %
1 szkl. oleju
2 łyżki soli


                        
                        




Przygotowanie

Jarzyny umyć.Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, kapustę i cebulę poszatkować, ogórki i pomidory pokroić w plastry, a paprykę w paski.
Wszystko wymieszać z solą, cukrem i zosawić na noc.
Rano wlać ocet i olej. Przełożyć do garnka i gotować 10-15 minut od zagotowania.
Gorące wkładać do czystych wyparzonych słoików, mocno pozakręcać i pasteryzować 10-15 min.




                                   SMACZNEGO


P.s. Przepis pochodzi od mojej koleżanki Renatki i jest naprawde suuuuper.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz