sobota, 21 kwietnia 2012

sajgonki szybkie i łatwe

Składniki


papier ryżowy


ok.0,5kg miesa mielonego


opak. makaronu chińskiego(może być zwykły b. cienkie niteczki,małe opak.)


sos chiński(gotowy w sloiku)
fix do potraw chińskich
przyprawa do potraw chińskich
sos sojowy
olej




Przygotowanie

makaroń przygotować wg.przepisu na opakowaniu mięso mielone usmażyć .dodać sos ze słoika, zagęścić fixem,przyprawić przyprawą dopotraw chińskich i sosem sojowym wymieszać z makaronem gotowy farsz nakladac na zmoczony w letniej wodzie papier ryżowy i zwijać jak gołąbki(według wzoru na opakowaniu papieru) smażyc na rozgrzanym oleju na zloty kolor Żeby sajgonki były bardziej sytsze można najpierw zamoczyć je w gęstym cieście naleśnikowym i dopiero smarzyć.
podawać z sosem słodko-kwaśnym lub ketchupem
SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz