wtorek, 17 kwietnia 2012

Wermiszel z rodzynkami

Składniki

-25 dag makaronu-4 jaja-4 łyżki cukru-10 dag rodzynek-10 dag łuskanych orzechów-cukier waniliowy-otarta skórka z cytryny-tłuszcz i bułka tarta



Przygotowanie

Makaron ugotować na półtwardo. Ubić pianę z białek, wsypać cukier i jeszcze chwilę ubijać. Do osobnego naczynia wlać żółtka, rozkłócić. Dodać skórkę cytrynową, cukier waniliowy, namoczone i osączone rodzynki, posiekane orzechy, a na końcu pianę z białek. Wszystko delikatnie wymieszać z makaronem i włożyć do żaroodpornego naczynia, wysmarowanego tłuszczem i posypanego bułką tartą. Zapiekać w gorącym piekarniku przez 20 minut.Podawać z bitą śmietaną.  Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz