czwartek, 19 kwietnia 2012

Nadziewane "miseczki" z cukinii wg M&Ł

Składniki


1 dość cienka cukinia
10 dag wędliny
5 pieczarek
1 mała cebula
papryka czerwona
ser żółty
masło
sól,pieprz




Przygotowanie

cukinie kroimy na krążki o grubości ok 3 cm wydrążamy miąsz z jednej strony w taki sposób aby powstały miseczki pieczarki, paprykę i wędlinę w koimy w dość drobną kosteczkę, cebulę siekamy na patelni rozgrzewamy odrobinę masła, podsmażamy wędlinę, cebulkę, paprykę i pieczarki, przyprawiamy solą i pieprzem wypełniamy miseczki z cukinii przygotowanym farszem posypujemy wierzch startym serem zapiekamy tak przygotowane miseczki na naczyniu żaroodpornym w temperaturze 180oC przez ok. 25 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz