niedziela, 30 października 2011

Zupa z selera naciowego

Składniki

  2 litry wody
  10 gałązek selera naciowego /bez natki /
  6 ziemniaków /średnich/
  2 duże cebule
  5 plastrów wędzonego boczku
  1 łyżka masła
  Do smaku:sól, pieprz i natka selera



Przygotowanie

Zagotowujemy dwa litry wody,solimy i dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i seler też drobno pokrojony. Dodajemy do smaku pieprz. Na rozgrzaną patelnię dajemy pokrojony boczek i pokrojoną w kostkę cebulę. Mieszamy do zeszklenia cebuli / nie rumienimy/. Zawartość patelni dodajemy do garnka i gotujemy do miękkości warzyw, wyłączamy gaz i do zupy dodajemy natkę selera i łyżkę masła . Zostawiamy zupę na parę minut pod przykryciem.
                                                    
                                                     Smacznego !
.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz