sobota, 15 października 2011

Zebra2

Składniki

1 szklanka białej oranżady 1 szklanka oliwy 2,5 szklanki mąki + 2 łyżki 1 szklanka cukru 5 jajek 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia (z czubkiem) 1 cukier waniliowy



Przygotowanie

Jajka utrzeć z cukrem (zrobić kogiel mogiel), potem dodawać na przemian mąkę (wymieszaną z proszkiem do pieczenia), oranżadę i oliwę - około 3-4 zmiany.
 
Po wymieszaniu podzielić masę na dwie równe części - do jednej części dodać 2 łyżki mąki, a do drugiej kakao. Masy wlewać na przemian (po około 3 łyżki) do tortownicy wysmarowanej uprzednio masłem i posypanej bułką tartą.
 
Piec około 1,5 godziny w temperaturze 150 stopni C.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz