sobota, 8 października 2011

Chili con carne - pyszności

Składniki

Składniki dla 4 osób:


75 dag wołowiny,
25 dag pomidorów - ja używam pomidorów z puszki,
1-2 papryki,
1 cebula,
czosnek - tu wedle uznania bo ja daje bardzo dużo,
papryczka chili - jak ktoś lubi na bardzo ostro,
przyprawy - można kupić gotową przyprawe do chili con carne,
puszka czerwonej fasoli,
olej




Przygotowanie

Przyrządzanie:
cebule i czosnek obrać i posiekać, mięso opłukać, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni, dodać cebulę, czosnek i dusić na małym ogniu aż cebula się zeszkli, przełożyć wszystko do rondla papryke oczyścić, pokroić w paseczki i wymieszać z mięsem, wrzucić papryczke chili, dodać nieco ciepłej wody i dusić pod przykryciem 1,5 h na małym ogniu, nstepnie wkroić do rondla odsączone pomidory z puszki i dusić jeszcze 15 minut, na koniec dodac fasolę z puszki, przyprawić wedle uznania. Podawać z ryżem lub pieczywem

Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz