piątek, 21 października 2011

Kakaowe ciasto z jabłkami

Składniki

4 jajka

2,5 szklanki mąki

1 szklanka oleju

1 szklanka cukru

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 łyżeczka sody

1 łyżeczka kakao

1 łyżeczka cynamonu

1 kg jabłek (startych na tarce o grubych oczkach)



Przygotowanie

Białka ubić z cukrem, dodawać po jednym żółtku i dalej ubijać. Następnie dodawać stopniowo wszystkie składniki i dokładnie mieszać. Na sam koniec dodać starte jabłka, wymieszać i wylać na blachę.
Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok.60 minut.
Blachy niczym nie smaruję, ponieważ używam pergaminu do wypieków.
Ciasto jest dobre, wilgotne, długo zachowuje świeżość :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz