niedziela, 16 października 2011

Wiosenna z szynką

Składniki

- 1 główka sałaty lodowej
- 1 pęczek rzodkiewek
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 ogórek sałatkowy
- 1 puszka kukurydzy (425ml)
- 3 łyżki octu winnego
- 2 łyżki musztardy
- pół łyżeczki cukru
- 6-8 łyżek oleju
- 4 plastry (po 5 dag każdy) wędzonej szynki
- sól , pieprz



Przygotowanie

Sałatę lodową oczyścić ,opłukać, osuszyć i pokroić w paseczki. Rzodkiewki i ogórek oczyścić, opłukać. Rzodkiewki pokroić na cząstki, ogórek w słupki. Kukurydzę odsączyć na sitku.Szynkę pokroić w kostkę. Natkę posiekać.

Sos winegret: olej, ocet winny wymieszać z musztardą

Wymieszać wszystkie składniki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz