niedziela, 16 października 2011

Tosto - grzanki z tuńczykiem

Składniki

chlebek tostowy lub bułki
puszka tuńczyka w oleju
ser żółty
majonez
2 - 3 ząbki czosnku ( jak kto lubi )

ketchup



zrobiłam zdjęcie przed włożeniem do piekarnika a potem już nie zdążyłam, tak szybko zniknęły  ;)



Przygotowanie

Odlewamy olej z tuńczyka, odsączonego tuńczyka łączymy z wyciśniętymi ząbkami czosnku, 2-3 łyżkami startego sera żółtego i 2 łyżkami majonezu. Wymieszać aby nie było zbyt dużych kawałków rybki i na chlebek...


5 min w piekarniku w termoobiegiem 200' stopni


Polać kechupem i gotowe...

Można również wydrążyć w niedużych bułkach środek i nafaszerować powstałą dziurkę takim tuńczkiem ... takie bułeczki również zapiekać 5 min w kuchence z termoobiegiem ( do zarumienienia ) i serwować polane kechupem :))

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz