wtorek, 6 marca 2012

SNIKERS - jeszcze jeden przepis

Składniki

Ciasto:  3 szklanki mąki margaryna 2 jajka łyżeczka sodki 3 łyżki miodu ½ szklanki cukru trochę kakao śmietana jeśli ciasto za gęste

Krem:  3 szklanki mleka margaryna 6 łyżek mąki 4 łyżki cukru


Toffi:  1 puszka słodzonego mleka kondensowanego

Orzechy:  25-30 dag łuskanych orzechów włoskich 1 łyżka miodu 1 łyżka masła 1 łyżka cukru



Przygotowanie

Ciasto:
Wszystkie składniki zagnieść na stolnicy, podzielić na 3 części i upiec trzy placki. (Po ok.  10-15 min w ok. 180oC)

Krem:
Odlać ok. 1 szklanki mleka, resztę zagotować z margaryną, do odlanej szklanki mleka dodać mąkę i cukier i wymieszać,  wszystko ugotować jak budyń. Gotowy budyń zmiksować i gorącą masą przełożyć placki ciasta.

Toffi:

Puszkę mleka gotować w wodzie przez ok. 3 godziny. Wyłożyć na wierzch ciasta

Orzechy:
Orzechy lekko przesmażyć na maśle z cukrem i miodem, wyłożyć na toffi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz