środa, 21 marca 2012

Krab Monte Christo

Składniki



8 kromek białego chleba
2 szklanki mięsa z kraba
1 łyżka cebuli drobno pokrojonej
1 łyżka pokrojonego selera
1/2 szklanki majonezu
papryka, pieprz i sól do smaku


4 plastry sera szwajcarskiego
2 jaja
1/3 szklanki mleka


3 łyżki masła






Przygotowanie

Okroić chleb ze skórki. wymieszać mięso kraba z cebulą, selerem, majonezem i przyprawami. Nałożyć jednakowe porcje nadzienia na 4 kromki chleba, na wierzchu położyć po 1 plastrze sera i przykryć drugą kromką. Rozmącić jaja z mlekiem. Rozgrzać masło na dużej patelni. Zanurzyć kanapki w rozmąconym jaju. Smażyć na maśle, aż się przyrumienią. Podawać od razu

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz