niedziela, 18 marca 2012

Placki z wędliną

Składniki

1 kg.ziemniaków
25 dag.wędliny
pół cebuli
3-4 łyżki mąki
1-2 jajka
sól
pieprz
olej
plastry sera żółtego
keczup







Przygotowanie

Ziemniaki obrać ze skórki,zetrzeć na tarce,wędlinę pokroić a kostkę,cebulę zetrzeć lub bardzo drobno pokroić. Wszystko to wymieszać i dodać mąkę,jajka,sól,pieprz,dobrze wymieszać. Smażymy na mocno rozgrzanym oleju,potem lekko zmniejszamy płomień,pieczemy na złoty kolor,przekładamy na 2 strone i na środek tej upieczonej już strony dajemy ser (nie za duże żeby ser nie wypłynął poza pacek),jak ser się rozpuści to placek gotowy. Górę polać keczupem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz