sobota, 17 grudnia 2011

Wartstwowa kapusta

Składniki

3 porcje

1 mala kapusta
1 lyzka oleju
400 g miesa mielonego
500 ml rosolku
2 lyzeczki maki ziemniaczane
sol, pieprz



Przygotowanie

1. Kapuste drobno pokroic. W garnku rozgrzac olej.

2. Do garnka nakladac warstwowo pokrojona kapuste i mieso mielone. Warstwa kapusty ma byc jako ostatnia na gorze. Kazda warstwe doprawic sola i pieprzem.

3. Teraz wlac rosolek, nalozyc przykrywke na garnek i calosc zagotowac. Dusic na bardzo malym ogniu ok. 40 minut. Gdy kapusta bedzie juz miekka dodac do niej rozrobiona w zimnej wodzie make ziemniaczana i dopiero teraz wymieszac.

Kapuste mozna tez zapiekac w piekarniku przez ok. 25 minut w 170°C.



                          

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz