czwartek, 8 grudnia 2011

Krem brokułowy

Składniki


Jeden brokuł
Mały por - ok 25dkg
1 marchewka
kawałek selera
1 pietruszka
1 duża cebula
ząbek czosnku
2 łyżki śmietany
kostka rosołowa




Przygotowanie

Marchewkę, selera, pietruszkę obieramy i kroimy na małe kawałki pora myjemy i kroimy na małe kawałki Warzywa wrzucamy do ok 1,5litra wody i gotujemy, następnie dodajemy kostkę Na patelni, na maśle podsmażamy cebulę pokrojona w plastry z czosnkiem Dodajemy to do zupy Gdy warzywa będą już w miarę miękkie - dodajemy brokuły w małych różyczkach Gdy brokuły będą już ugotowane zupę miksujemy na krem, dodając śmietanę. Ja podałam z grzankami (przepis na nie podałam w przepisie na delikatny krem pomidorowy).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz