czwartek, 8 grudnia 2011

Sałatka z makaronu ryżowego i brokuła

Składniki

20 dag makaronu ryżowego tao-tao


50 dag brokuły


15 dag migdałów w płatkach


1 łyżka masła


1 szt. sera fety ( ok. 30 dag)


20 dag jogurtu naturalnego bez cukru


2-3 ząbki czosnku





Przygotowanie

Sałatka nadaje się do grillowych specjałów z kurczakiem w roli głównej.

Makaron przygotować wg opisu na etykiecie ;-) Następnie pokroić na krótsze części.

Brokuł podgotować w ososlonej wodzie ( ok. 3 min od zagotowania).

Masło wrzucić na patelnię, roztopić i dodać migdały, cały czas mieszać,aż migdały zrumienią się. ( Na małym ogniu, by masło nie przypaliło się ).

Sos: ser feta + jogurt + czosnek -  połączyć blenderem, ew. posolić ( wg mnie nie trzeba ) 

Sałatkę układać warstwami: makaron ryżowy, brokuły, sos,itd. Na wierzch polać resztą sosu i posypać migdałami.

Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz