Składniki
20 dag makaronu ryżowego tao-tao
50 dag brokuły
15 dag migdałów w płatkach
1 łyżka masła
1 szt. sera fety ( ok. 30 dag)
20 dag jogurtu naturalnego bez cukru
2-3 ząbki czosnku
Przygotowanie
Sałatka nadaje się do grillowych specjałów z kurczakiem w roli głównej.
Makaron przygotować wg opisu na etykiecie ;-) Następnie pokroić na krótsze części.
Brokuł podgotować w ososlonej wodzie ( ok. 3 min od zagotowania).
Masło wrzucić na patelnię, roztopić i dodać migdały, cały czas mieszać,aż migdały zrumienią się. ( Na małym ogniu, by masło nie przypaliło się ).
Sos: ser feta + jogurt + czosnek - połączyć blenderem, ew. posolić ( wg mnie nie trzeba )
Sałatkę układać warstwami: makaron ryżowy, brokuły, sos,itd. Na wierzch polać resztą sosu i posypać migdałami.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz