wtorek, 6 grudnia 2011

Rafaello - palluszki lizać

Składniki

krakersy, 3 opakowania
mleko, 1 litr
mąka pszenna, 5 łyżek
mąka ziemniaczana, 5 łyżek
olejek pomarańczowy
wiórki kokosowe, 1 opakowanie
masło, 1 kostka
margaryna, 0,5 kostki
cukier, 6 łyżek
Cukier wanilinowy WINIARY, 1 opakowanie




Przygotowanie

Krakersy wyłożyć na blachę. Ugotować budyń z pozostałych składników (mąki, cukru, zapachu i mleka) następnie jak ostygnie utrzeć z 1 kost. masła i 0,5 kostki margaryny na jednolitą masę. Jak budyń będzie gotowy rozsmarowujemy cieniutką warstwę budyniu na krakersach i układamy następną warstwę. Robimy tak do momentu aż skończą się krakersy, zakańczamy masą na górze, posypujemy wiórkami kokosowymi i pozostawiamy w lodówce do następnego dnia. Palce lizać! Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz