poniedziałek, 18 czerwca 2012

Sałatka a'la Kacper

Składniki

250 g makaronu ryżowego, woda, sól, olej
4 jaja
5 ogórków  korniszonów
3 plastry papryki czerwonej, konserwowej
250 g polędwicy sopockiej
1 puszka kukurydzy konserwowej
5 łyżek majonezu
3 łyżki ketchupu
pieprz, czosnek granulowany do smaku


 





Przygotowanie

Ugotować makaron ryżowy: zagotować wodę, dodać sól i olej, makaron i gotować 10-15 min. Makaron przecedzić i przestudzić, wrzucić do miski. Jaja ugotować na twardo: zagotować osoloną wodę, dodać jaja i gotować 10 min. Jaja przestudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę, wrzucić do miski. Ogórki, paprykę, polędwicę pokrajać w drobną kostkę, wrzucić do miski. Dodać kukurydzę, majonez, ketchup, pieprz i czosnek do smaku. Całość dobrze wymieszać i włożyć do lodówki na 1 godz.

                                      Smacznego!                   

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz