niedziela, 17 czerwca 2012

Feta sto grill

Składniki




200g sera Feta (firmy Kolios lub inny)




1 pomidor




1 czerwona cebula




1 zielona papryka




2 papryczki peperoni




Oliwa z oliwek exstra vergine „Theofilos” (lub inna oliwa z oliwek)




Oregano „Knossos” (lub inne)




Papryka słodka mielona







Przygotowanie

Ukroić podłużny plaster sera Feta o grubości ok. 1 cm.. ułożyć na foli aluminiowej skropionej oliwą. Na wierzch położyć plaster pomidora i krążek cebuli, krążek zielonej papryki i drobno pokrojoną papryczki peperoni. Posypać oregano i zawinąć. Położyć na grilla i poczekać aż spuchnie. Po upieczeniu serwujemy razem z folia na talerzu ostrożnie ją otwierając.

przepis pochodzi z BOMI

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz