piątek, 24 lutego 2012

Skrzydełka - Palce Lizac

Składniki

12 duzych skrzydelek z kurczaka
Gotowy ulubiony sos do grilla





Przygotowanie

> Skrzydelka umyc i przekroic na pol i ulozyc w naczyniu do gotowania na parze. Przykryc i parowac 10 minut
>  Na blaszke do pieczenia polozyc kratke z opiekacza tak by nie dotykala dna blaszki
> Na kratce ulozyc  pojedynczo uparowane skrzydelka i wlozyc do lodowki na 1 godzine
> Piekarnik nagrzac do 215 st C
> Piec skrzydelka 20 minut po czym wyjac i przekrecic na druga strone. Piec nastepne 20 minut na zloty kolor
> Po upieczeniu, skrzydelka przelozyc  do miski i polac sosem
tak aby kazde skrzydelko bylo pokryte sosem.
Skrzydelka sa chrupiace z zewnatrz, mieciutke w srodku, jednym slowem przepyszne!!! Palce lizac!!!
Zycze smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz