piątek, 3 lutego 2012

Parówki z brokułem

Składniki

5 małych ziemniaków


kilka różyczek brokuła


3 parówki


dwie małe cebule


olej


przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra, czosnek granulowany, koper suszony, kminek mielony





Przygotowanie

Ziemniaki kroimy w cienkie plastry, brokuły rozdzielamy na drobne różyczki. Warzywa zasypujemy przyprawami i mieszamy z odrobiną oleju. Odstawiamy do przegryzienia.

Cebule drobno siekamy i smażymy na oleju na złoto. Parówki kroimy w cienkie plasterki, dorzucamy do cebuli i obsmażamy.

Warzywa wrzucamy na patelnię i smażymy pod przykryciem, często mieszając. Do miękkich warzyw wrzucamy parówki z cebulką.

Porcja dla jednej głodnej osoby .

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz