niedziela, 19 lutego 2012

Ciasto Piszinger

Składniki

Ciasto;
10 jaj
10 łyzek maki pszennej
2 łyżki kakao
1łyżeczka proszku do pieczenia
6łyżek oleju i wody

Masa czekoladowa;
1 cała i 1 kostki masła
słoiczek nutelli lub innego kremu czekoladowego
czekolada gorzka
1szkl. orzechów arachidowych pokroionych drobno
wiórki kokosowe do dekoracji




Przygotowanie

Białka ubic na sztywno dodac cukier chwile ubijac dodac żółtka,ubić chwilke,wlać olej wode na koniec mąke wymieszana z proszkiem do pieczenia i kakao.Upiec ciasto wystudzone przekroic po długosci i jeszcze na połowe aby wygladała jak długi prostokąt.

 Miekkie masło utrzec na puch dodac nutelle i rozpuszczona zimną czekolade na koniec dodac orzechy przełożyć płaty ciasta boki zasmarowac masa i wierzch ciasta również posmarowac masą dowolnie udekorowac.Smacznego..

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz