środa, 23 listopada 2011

Sałatka z tuńczykiem troszkę inaczej Pyszna

Składniki

2 torebki ryżu
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
1 puszka kukurydzy
Ogórek zielony
1 spora papryka czerwona (przy większej ilości sałatki, można dodać 2 mniejsze papryki, czerwoną i zieloną, będzie bardziej kolorowo)
Łyżka musztardy
Majonez
Sól
Pieprz



Przygotowanie

Jest to przepis mojej koleżanki, który polecam nawet tym, którzy nie mają przekonania do sałatek z tuńczykiem - sama nie przepadałam, ale ta jest po prostu rewelacyjna.

Do miski wrzucamy:
2 torebki ugotowanego ryżu (tylko nie może być za miękki, dobrze gotować z 2 min. krócej niż na opakowaniu oczywiście w osolonej wodzie)
2 puszki tuńczyka w sosie własnym, kukurydzę, ogórek zielony pokrojony w kosteczkę (może być też konserwowy dla zaostrzenia smaku) i paprykę (też pokrojoną w kosteczkę)
- łyżka musztardy dla smaku
- majonez
- przyprawy (przed posoleniem spróbować, tuńczyk i ryż są już słone)

Uwaga - sałatka znika w tempie błyskawicznym! :-)
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz