wtorek, 22 listopada 2011

sałatka śledziowo-ananasowa

Składniki

35 dag śledzi a la matias w oleju
puszka ananasa w kawałkach
duży ząbek czosnku
pęczek cienkiego szczypiorku
6-8 łyżek majonezu
3-6 łyżek soku z ananasa (tego co zostanie po wyjęciu z puszki ananasa)
świeżo zmielony czarny pieprz




Przygotowanie

odcedz ananasa zachowując sok.odjej olej ze śledzi i je dokładnie opłucz, następnie pokruj śledzie w paseczki.

umuj,osusz i posiekaj szczypiorek.wymieszaj z majonezem,dodaj sok z ananasa,przeciśnięty przez praskę czosnek i mielony pieprz.

wymieszaj sos ze śledziami  i ananasem, odstaw do lodówki na conajmniej pół godziny aby się przegryzło




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz