sobota, 19 listopada 2011

Sałatka gyros teściowej

Składniki

-0,5 kg filet kurczak
-sól,olej,vegeta
-4 łyżeczki przyprawa "gyros"
-1/2 szkl. wody
-2 cebule
-6-8 ogórków z octu
-1/2 kapusty pekińskiej
-1/2 puszki kukurydzy



Przygotowanie

1.Filety kurczaka pokroic w kostkę, posolic, smażyc na oleju.
2.Przyprawę gyros wymieszac z 1/2 szkl. wody, wlac na patelnię do mięsa, dusic do wyparowania płynów.
3. Cebule pokroic w cienkie plastry, lekko posolic.
4.Ogórki pokroic w kostkę,
5.kapustę poszatkowac, wymieszac z łyżeczką vegety.

Kolejnośc układania warstw:

mięso   (na spodzie miski)
ketchup
cebula
ogórki
majonez
ketchup
kukurydza
kapusta
majonez
ketchup   (na górze)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz