piątek, 18 listopada 2011

Pudding malinowo-bananowy

Składniki

składniki
1/2 litra jogurtu naturalnego
kilka lyzeczek cukru
sok z cytryny
2 banany
kilka sztuk owocow sezonowych (np, malin lub truskawek)
5 lyzeczek zelatyny




Przygotowanie

sposób przygotowania
zelatyne rozpuscic w niewielkiej ilosci chlodnej wody, musi byc naprawde dobrze rozpuszczona, mozna ja lekko podgrzac i zostawic do ostygniecia.teraz trzeba zmiksowac jogurt z rozgniecionymi bananami, sokiem z cytryny i 2-3 lyzeczkami cukru.mase podzielic na dwie czescii jedna czesc zmiksowac z malinami. zelatyne podzielic na pol i dodac do obu mas. wypelnic pucharki najpierw masa bananowa a na nia wylac mase malinowa. pozostawic do stezenia w lodowce .

dodatkowe informacje
przepis ten znalazlam w gazecie, niestety nie pamietam juz jakiej, moim domownikom bardzo smakuje ten deserek wiec i wam zycze samcznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz