niedziela, 6 listopada 2011

Placuszki z cukinii Agaci

Składniki

cukinia ok.1kg
3 jajka
1duży pomidor
kilka plasterków szynki
2 ząbki czosnku
sól,pieprz
papryka słodka
pieprz ziołowy
bazylia,tymianek
mąka
olej



Przygotowanie

Cukinię obrać ze skórki, usunąć gniazdo nasienne i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Następnie położyć cukinię na sitku na około pół godziny ,żeby puściła sok.Pomidora sparzyć , obrać ze skórki i drobno posiekać.Jajka dokładnie roztrzepać,dodać odciśniętą cukinię ,pomidora, szynkę pokrojoną w kosteczkę, przeciśnięty czosnek, przyprawy i mąki tyle,żeby ciasto było dość gęste.Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor.Można podawać z sałatką z pomidorów lub z sosem czosnkowym.Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz