wtorek, 8 listopada 2011

Pierożki z kurczakiem

Składniki

1 i 1/2 szklanki ( 25 dag ) mąki
20 dag masła
25 dag twarogu
3 łyżki ziół prowansalskich
filet z kurczaka 35 dag
żółtko
sól,pieprz




Przygotowanie

Z mąki,masła,twarogu,ziół i szczypty soli zagnieść ciasto.Uformować kulę,owinąc folią i włożyć do lodówki na 30 min.Pierś kurczaka lekko rozbić,pokroić na kawałki 2*3 cm opruszyć solą i pieprzem.Ciasto rozwałkować wycinać krążki o średnicy 8 cm na każdym ułożyć po kawałku kurczaka. Uformować pierogi zlepić bezegi.Ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem.Posmarować żółtkiem roztrzepanym z odrobiną wody. Piec 30 min w temperaturze 180*C





                                SMACZNEGO.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz