sobota, 12 listopada 2011

Pierniczki Babci Andzi

Składniki

Składniki:

-
75 g miodu


- 20 g margaryny


- 3 jajka


- 1 kg mąki pszennej


- 2 łyżeczki sody oczyszczonej


- 2 łyżki czubate kakao

- przyprawa do piernika( jedna paczuszka)






Przygotowanie

Wykonanie:

Miód, margarynę, kakao, przyprawę rozpuścić w garnku.Do przestudzonego syropu dodać pozostałe składniki i połączyć w jednolitą masę.Gdy ciasto dobrze się połączy to można zacząć wykrawać pierniczki.




Przenosimy ciasto na stolnicę i rozwałkowujemy na 0, 5 cm.Wykrawamy foremkami pierniczki i wkładamy na blaszke wysmarowaną tłuszczem.
Pieczemy około 10 minutut w temp.180 C






Smacznego! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz