wtorek, 1 listopada 2011

Parówki w cieście "naleśnikowym"

Składniki

Zależy na ile porcji ;)
ja robiłam wczoraj 2 parówki więc:

2 parówki,

ciasto:

szklanka mąki,
pół szklanki mleka (jeśli konsystencja nie jest lejąca więcej mleka robi się na oko)
przyprawy do smaku: wegeta,pieprz,papryka słodka,czosnek granulowany

ser żółty,
olej,
ketchup






Przygotowanie

Ugotować parówki

Mąkę,mleko(tak aby koncystencja była leista , na oko się robi ciasto),przyprawy mieszamy ze sobą , zanurzamy w cieście parówki.

Na rozgrzany olej na pataleni, kładziemy parówki polewamy parówke lekko ciastem, gdy przekładamy na 2 strone to samo:)

Pod koniec smażenia gdy ciasto rumienieje położyc ser i poczekać aż się roztopi,ściągnąć parówki podawać z ketchupem :)

Smacznego:)!
Mi smakowało :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz