środa, 9 listopada 2011

Naleśniki z parówką zapiekane

Składniki

3 jaja
1/2 l wody mineralnej gazowanej
sól
mąka
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia

parówki
ser żólty
puszka pomidorów bez skóry
2 ząbki czosnku
ketchup




Przygotowanie

Jaja roztrzepać, dodać wodę, proszek, sól i taką ilość mąki aby powstało niezbyt gęste ciasto naleśnikowe. Usmażyć naleśniki.
Naleśnik posmarować ketchupem, posypać starym serem, położyć jedną parówkę i zwinąć tak jak krokiety. Ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blaszce tak by zwinięty brzeg był na dole.
Pomidory posiekać drobno, czosnek posiekać lub wycisnąć przez praskę. Wymieszac z sokiem pomidorowym z puszki. Sosem zaleć naleśniki i posypać tartym serem. Zapiec w wysokiej temperaturze tak by ser się rozpuścił i przyrumienił.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz