wtorek, 15 listopada 2011

Cukinia Faszerowana

Składniki

1 cukinia
3 parówki  w osłonce naturalnej lub niskotłuszczowe
2 łyżki koncentratu pomidorowego
4 łyżki jogurtu naturlnego lub śmietany 18%
3 ząbki czosnku
1 mała papryczka chili
ser pleśniowy BRIE
słonina peklowana
2 łyżki oliwy
sól
pieprz



Przygotowanie

Cukinię obrać ze skórki,  przekroić na pół i wydrążyć środek z miąższu. Następnie zrobić farsz: parówki pokroić w pół-plasterki, dodać koncentrat pomodorowy , wyciśnięty czosnek, jogurt oraz małą papryczkę chili. Wszystko razem wymieszać  i nałożyć do wydrążonej cukini. Na wierzchu wyłożyć pokrojony ser pleśniowy i posypać drobno skrojoną słoninką . Piec przez 30 minut w temperaturze ok 200 stopni. Przybrać po upieczeniu pomidorkiem koktajlowym i bazylią do smaku. Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz