niedziela, 20 listopada 2011

Babka majonezowa

Składniki


4 jajka
1 szklanka cukru
1/2 szkl. mąki ziemniaczanej
1/2 szkl. mąki
1 paczuszka cukru waniliowego
półtorej łyżeczki (płaskiej) proszku do pieczenia
3 łyżki majonezu




Przygotowanie

Jajka należy utrzeć z cukrem,dodać majonez (Należy także w oddzielnej miseczce rozmieszać dwie mąki i proszek do pieczenia) po majonezie dodać rozmieszaną mąkę(najlepiej dawać do miski z masą po 2-3 łyżek) na koniec cukier waniliowy.


Ciasto piec 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Można też jak się nie upiecze potrzymać 15 min. dłużej.



Miłego pieczenia ja razem z innymi jem...aż mi się uszy trzęsą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz