czwartek, 17 listopada 2011

Andrut mojego taty

Składniki

1 margaryna palma
szklanka zwykłego mleka
szklanka mleka w proszku
1 szklanka cukru (ja daję pół)
2 łyżki kakao
cukier waniliowy
2 paczki wafli (andrutów)



Przygotowanie

Mleko w proszku, cukier, cukier waniliowy, kakao wymieszać razem. Zagotować margarynę z mlekiem i połączyć z resztą składników. Wymieszać yak, aby nie było grudek i odstawić na godzinę do przestygnięcia. Potem smarować wafle, aż do wyczerpania masy. Posmarowane andruty obciążyc czymś ciężkim i wstawic na 2 godziny do chłodnego miejsca.


Muszę uprzedzić, że masa jest dosyć rzadka i troche się wylewa z wafli, ale jest bardzo dobra i taki domowy andrut ma w mojej rodzinie duże wzięcie. Smacznego!!!




                                                  


                                                 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz